Домаћи и страни туристи који ове године посете Београд моћи ће да уживају у низу манифестација, осете дух старих времена у Скадарлији или разгледају град из ваздуха – хеликоптером, најавила је Туристичка организација Београда на Сајму туризма.

Глумци су са штанда ТОБ-а  позвали посетиоце да посете Скадарлију, популарну боемску четврт, а витезови су упутили позив туристима да на Врбицу дођу на Београдску тврђаву. Она ће за празник сијати као пре неколико векова, уз витешке борбе, племкиње, мачеваоце, соколаре…

Представљана је и једна од нових градских манифестација – “Београдски ноћни маркет”, јединствени фестивал хране, пића, дизајна и занатства, који се одржава у вечерњим сатима на београдским пијацама. Ове године у плану је седам Ноћних маркета на пет различитих пијаца.

Да управо манифестације заузимају посебно место у промоцији града рекао је Миодраг Поповић, директор ТОБ-а, нагласивши да су оне изузетно важне у привлаћењу туриста, доприносе већој посећености града и већој заради од туризма. Београд у страним медијима већ неколико година зову Новим Берлином, а то је тај креативни дух града, који није ограничен на три централне градске опшитн, већ је нешто много шире и веће.

Поповић је подсетио да је у Београду у току најзначајнија филмска манифестација – ФЕСТ, и да нас ускоро очекује и фестивал плеса, један од три најзначајнија плесна фестивала у свету.

Београд ће ове године бити и домаћин неких значајних спортских такмичења, попут Европског првенста у атлетици у дворани.

Он је додао и да су у понуди нови начини и средства разгледања града, па се ове године промовише разгледања Београда из ваздуха – хеликоптером.