Споразум о сарадњи Међународног београдског сајма књига и Међународног подгоричког сајма књига и образовања, потписан октобра 2016. поводом Сајма књига у Београду, био је повод да делегација Београдског сајма посети 12. Међународни подгорички сајам књига и образовања и да тако не само формализује овај споразум, него и да укупну међусајамску, али и међудржавну културну сарадњу подигне на виши ниво.

У делегацији Београдског сајма биле су генерална директорка Данка Селић и заменица генералне директорке Горица Шкипина.

Упознајући се са програмима и поставкама сајма, Данка Селић је истакла да се својим концептом и бројем излагача Међународни подгорички сајам књига убрзано развија и да постаје све значајнији културни догађај у региону и шире, посебно имајући у виду и његов образовни сегмент. По њеним ријечима, и слоган овогодишњег сајма књига и образовања у Подгорици – „Имамо свијет за тебе“ – илустративна је потврда да су управо култура и традиција онај чврсти мост који спаја људе. Обилазећи изложбу графика познатог ликовног уметника Дада Ђурића, Данка Селић је истакла да у тој културној мисији Подгоричког сајма овакви догађаји имају значај квалитета више – универзалног, уметничког и људског.

У оквиру посете, гошће из Београда примио је проф. мр Јанко Љумовић, министар културе Црне Горе. Састанку је присуствовао и директор издавачке куће Нова књига Предраг Уљаревић, а тема је била унапређење сарадње између Међународног београдског сајма књига и Међународног подгоричког сајма књига.