„Изложба младих дизајнера“ представља значајан сегмент овогодишњег, 54. Међународног сајма намештаја, опреме и унутрашње декорације. То није изненађење, с обзиром да је дизајну посвећена посебна пажња у новој концепцији Сајма намештаја, а да млади аутори имају аутентичне идеје, али и циљ да их промовишу и афирмишу.

Учесници Изложбе су водећи млади уметници из читавог региона, који представљају своје производе, концепте и идеје за израду намештаја, расвете и аксесоара за уређење и опремање домова, пословних и јавних простора.

Стављањем акцента на промоцију младих аутора прави се својеврстан пресек стања у савременом дизајну. Нови људи и нове идеје доприносе популаризацији дизајна, он почиње да „осваја“ место које му припада, а тиме се прави и додатни, неопходни корак у процесу директног умрежавања свих актера који учествују у стварању производа и тржишта.

Неки од младих дизајнера на Сајму намештаја први пут ће се сусрести са произвођачима, дистрибутерима и крајњим купцима, што је важна степеница у развоју појединца. Истовремено, публика и стручна јавност имају прилику да виде на који начин младе снаге размишљају и сагледавају дизајн.