EOSCG
EVROPSKE OTVORENE ŠKOLSKE BORILAČKE IGRE 2023.

Evropske otvorene školske borilačke igre 2023. (EOSCG) su posebna sportska manifestacija koja ima za cilj istraživanje inovativnih takmičarskih formata koji stvaraju svoj put kroz mrežu školskog sporta. Ovo takmičenje je vrata za slavljenje sportskih događaja u školama koji ulaze u sportski sistem ESSF-a.

6. FOOD EXPO BALKAN 2023

Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda, tehnologija i opreme za prehrambenu industriju.

DAN SRPSKIH PREVOZNIKA – PORODIČNI DAN PREVOZNIKA

Manifestacija Dan srpskih prevoznika – Porodični dan prevoznika je mesto susreta pružaoca usluga prevoza tereta sa svojim komercijalnim partnerima i korisnicima usluga prevoza. Koncept jednodnevne izložbe teretnih i priključnih vozila upotpunjen izlagačima koji nude ostale robe i usluge koje su povezane sa prevozom je prisutan već 20 godina u Srbiji u organizaciji Poslovnog udruženja „Međunarodni transport“.

Partner
11. MEĐUNARODNI SAJAM NAORUŽANJA I VOJNE OPREME „PARTNER 2023.“

„Partner“ – Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme, održava se na Beogradskom sajmu svake druge godine. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Sajam namestaja
59. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE (UFI)

Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „delokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

Sajam masina, alata i repromaterijala za drvnu industriju
59. MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA I ALATA ZA DRVNU INDUSTRIJU (UFI)

Sajam mašina, alata i repromateijala iz oblasti drvne industrije: doskorašnji segment sajma prerastao je u zasebnu sajamsku manifestaciju sa širokom paletom ponude.

Grafima
43. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE – GRAFIMA

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove.

Biroexpo
29. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME – BIROEXPO

Biro oprema, mašine i pribor za kancelarijsko poslovanje, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovna galanterija i pokloni, dekorativni i foto program nezaobilazni su segmenti Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme.

2. SAJAM PAKOVANJA

Specijalizovana manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente pakovanja i ambalaže, kao i mašine i opremu namenjenu ovoj industrijskoj grani.

Dodir Pariza
39. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća. Nega i lepota su atraktivniji segmenti „Dodira Pariza“, ali značajno mesto zauzima i deo koji se bavi zdravljem i preventivom.

Sajam knjiga
66. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava
52. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA

„Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ slogan je Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava. Pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, izlagački program obuhvata sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova – od predškolskih do institucija visokog obrazovanja.

Wine Vision
2. WINE VISION BY OPEN BALKAN

Organizacija najvećeg sajma vina u Beogradu događa se u vreme kada najvažnija ekonomska i društvena inicijativa svestranog povezivanja zemalja Zapadnog Balkana – Open Balkans – počinje davati prve opipljive rezultate.

Sajam energetike
18. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE

Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.

EcoFair
19. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA – ECOFAIR

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.

CTF
2. MEĐUNARODNI SAJAM KOMUNALNIH TEHNOLOGIJA – CTF

Međunarodni sajam komunalnih tehnologija – CTF (Communal Technologies Fair), jedinstven je i najreprezentativniji događaj ovog tipa na prostoru zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope. Sajam ima poslovno – edukativni karakter sa ciljem povezivanja ključnih aktera komunalne delatnosti, proizvođača, kupaca, inženjerskog kadra…

Medident
46. SAJAM MEDICINE I STOMATOLOGIJE

Međunarodni sajam medicine i stomatologije najveća je i najstarija manifestacija u svojoj oblasti u regionu. Već više od četiri decenije predstavlja mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, kao i mesto na kome stručnjaci iz raznih oblasti medicine razmenjuju i stiču nova znanja i iskustva.

Etno hrana i pice
17. SAJAM ETNO HRANE I PIĆA

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

Expozim
37. EXPO-ZIM

Jedinstvena prilika da ljubitelji zimskih sportova i turizma na jednom mestu pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.

kgh
54. MEĐUNARODNI KONGRES I IZLOŽBA O KLIMATIZACIJI, GREJANJU I HLAĐENJU (KGH)

Duže od pet decenija, Međunarodni kongres i izložba o KGH uvek je donosio odlična ključna predavanja o aktuelnim temama. U organizaciji Društva za KGH Srbije, pri SMEITS-u, na izložbenim štandovima domaće i strane firme izlažu vrhunske proizvode i rešenja. Međunarodni kongres i izložba o KGH jedinstvena su prilika da na jednom mestu sretnete univerzitetske profesore i nastavnike, inženjere, projektante, donosioce odluka, proizvođače, uvoznike, distributere, tehničare, studente… da posao tražite ili ponudite.

ipb
INTERNACIONALNO PRVENSTVO BEOGRADA U SPORTSKOM STRELJAŠTVU VAZDUŠNIM ORUŽJEM

Takmičenje u sportskom streljaštvu vazdušnim oružjem.

Internacionalno prvenstvo Beograda se sastoji iz dva takmičenja:

  • petak i subota (8. i 9. decembar) – 48. Trofej Beograda 2023.
  • nedelja (10. decembar) – 48. Velika nagrada Beograda 2023