Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије, од 25. до 29. октобра на Београдском сајму одржава се 48. Сајам образовања и наставних средстава. „Образована Србија, успешна Србија“ је слоган манифестације, која промовише квалитетно образовање као основ развоја и напретка друштва, а улагање у знање као – најбољу инвестицију.

Учесници на овогодишњој манифестацији још једном шаљу поруку да су учење и непрекидно усавршавање процеси који трају читавог живота. Програм Сајма и стручни пратећи програм обухватају све сегменте образовног система: формално и неформално образовање, професионалну оријентацију, едукацију, уџбенике и едукативна издања за децу и омладину, подстицај на образовање, доживотно учење, трансфер знања, инклузивно образовање, неговање талената, међународну сарадњу и студије у иностранству. Поред тога, излагачки програм у халама 2Б и3А обухвата и опрему и средства за савремену наставу и рад васпитно-образовних институција на свим нивоима.

На једном месту окупиће се ученици основних и средњих школа, студенти, професионалци и родитељи, који ће моћи да се упознају са програмима државних и приватних факултета у Србији и иностранству. Факултети и више школе представиће своје основне и мастер студије.

Свечано отварање манифестације заказано је за среду, а већ четвртак је, традиционално – „Школски дан“. Реч је о дану који је предвиђен за организоване посете ученика, наставника, школских библиотекара, студената и професора, када излагачи припремају посебан и садржајан програм.

Радно време манифестације у среду и четвртак – 25. и 26. октобра је од 10 до 20 часова, а од 27. до 29. октобра (петак, субота и недеља) Сајам ће за посетиоце бити отворен сат дуже.

Појединачне улазнице коштају 250 динара, а улазнице за групне посете су 150 динара. Паркинг се плаћа 100 динара по започетом сату.