„Ново у граду Крушевцу“ назив је промоције манифестационог туризма Крушевца, коју је Туристичка организација овог града припремила за 39. Сајам туризма у Београду.

Једна од манифестација које ће бити представљене је 2. Међународни фестивал балона „Крушевац кроз облаке“, која ће бити одржана у јуну. Реч је о јединственој туристичкој атракцији покренутој 2016. године.

„Витешки мегдан у Лазаревом граду“ назив је тродневног обележавања Видовдана у Крушевцу. Првог дана осмишљен је долазак витезова, формирање средњовековног кампа и вечерњи програм на отвореном. Читав други дан посвећен је спектакуларном приказу средњовековних борби уз ангажовање витешких удружења из земље и иностранства. Вече ће обележити концерт етно музике, као и постављање Кнежеве вечере, док ће се у Миличиној улици одржавати Видовданска изложба сувенира.

Трећи дан прославе Видовдана посвећен је средњевековном венчању у цркви Лазарици, у аутентичним оделима за венчање, уз пратњу витезова, музику и обичаје из тог доба.

ТО Крушевца на Сајму ће промовисати и туристичке потенцијале планине Јастребац, јер се интензивно ради на афирмацији ове дестинације.

На крушевачком штанду представља се и Рибарска Бања, која промовише здравствени туризам, модерни wellness – спа центар, са акцентом на једну новину – хипербаричну комору.