Компанија КИА АУТО, овлашћени увозник и дистрибутер за возила из програма КИА Моторса за Србију, покренула је нову продајну акцију поводом сајам DDOR BG CAR SHOW 06.

Најтраженији Кијини модели Рио, Ceed, Ceed Sportswagon и Sportage од 12. марта имају нове акцијске цене које су 20% ниже од редовних цена препоручених од стране произвођача. На овај начин, КИА Ауто је додатно приближио српским купцима одређену количину модела, која се већ налази на лагеру у Србији. Ту пре свега спадају модели Рио са 1.25 бензинским мотором (84 КС), Ceed са целокупном палетом бензинских и дизел мотора (100-136 КС), као и Sportage са 1.6 GDI (132 КС), 1.6 TGDI (177 КС) и 1,7 CRDi моторима (115 и 141 КС), где попусти достижу скоро 7.000 евра!

Још један Кијин новитет, модел Stonic, у склопу сајамске акције има значајно ниже цене са попустима до 15%, па тако сада Stonic 1.25 LX Active кошта већ од 12.742 евра! Све акције и попусти важе код свих овлашћених КИА заступника у Србији, само док трају залихе, а најдуже до краја сајма, односно до 28. марта.

Поред наведених модела, на сајамском штанду у хали 4, КИА Ауто ће приказати и хибридни кросовер Ниро, а свакако главна звезда штанда биће нови спортски Гран Туризмо – Киа Стингер, чија ће продаја стартовати управо првог дана сајма, за када је заказано и објављивање цена за тржиште Србије. Нови Стингер, настао под дизајнерском палицом Петера Шрајера (некадашњег шефа дизајна Аудија) и Алберта Бирмана (некадашњег директора BMW-овог спортског М-одељења) редефинише Кијину појаву на тржишту и представља нови искорак Киа Моторса у сегмент у коме је конкуренција врло мала, али веома оштра. Први новински написи у Европи ипак говоре да је Киа направила фантастичан аутомобил који може да стану на црту многим конкурентима који су се до скоро чинили недодирљивим.

Београдска публика моћи ће да ужива у новом Стингеру у хали 4 београдског сајма.