Овогодишњи Сајам вина обележава и садржајан пратећи програм. Поред сталних дешавања на самим штандовима излагача – разговора, презентација и промоција, за петак, 23. фебруар предвиђено је неколико интересантних стручних дешавања.

Удружење сомелијера Србије СЕРСА у подне почиње „Разоткривање вина“.

Представљањем системског решења регулације отпадних вода у винаријама, као и програма подстицајних средстава и система обновљивих извора енергије – зелене производње, стручно предавање организује и Привредна комора „Зелена Србија“. Скуп почиње у 13:30, а предавач је Саша Михајловић, председник Коморе.

Од 14 до 16 часова одржава се MASTER CLASS – Италија, прелепи велики виноград (Un vigneto chiamato Italia). Предавачи су Бартоломео Роберто Лепори – Sommelier Master Class AIS Italian Sommelier Association и Игор Луковић, сомелијер и вински критичар.

Удружење сомелијера Србије СЕРСА у петак у 17 часова има још једну активност – стручни скуп под називом „Вино и храна“.

Други сајамски дан на овогодишњем BeoWine fair-у завршава се уз тамбураше, које на Београдски сајам доводи Покрајински секретаријат за привреду и туризам Владе Војводине.