Традиција виноградарства и винарства у породици Скарамуча стара је колико и сама пељешка обитељ. Генерације су у прошлост садиле прве, а затим и многе друге насаде врхунске лозе. На предивним падинама Дингача, уназад двадесет година, непрестано су ширили данас непрегледне насаде трсова плавца малог. Цењени хрватски винар Иво Скарамуча идејни је зачетник производње вина под брендом Скарамуча.

Прави успеси овог бренда крећу 1992. године, када је Скарамучи омогућено да послује као приватни произвођач грожђа и вина у Хрватској. Бренд се од тада позиционира у сам врх хрватског винарства, а препознатљив је и ван граница Хрватске.

Винарија Скарамуча данас је једна од највећих приватних винарија Хрватске и власник највећег винограда на простору Дингача, који броји 165 хиљада трсова. У условима медитеранске климе, коју одликују кратке и благе зиме и дуга и топла лета окупана сунцем, настају вина која се одликују идеалним распоредом алкохола, киселина, минерала, танина, боје, протеина и витамина.