Nameštaj koji je Jelena Blečić izradila uz pomoć Epsonovih uređaja

Пратећи програм Графиме 2018. и у петак, 28. септембра, има своје адуте.

Позната визуелна уметница Јелена Блечић одржаће предавање на тему „Технологија у служби креативности“. Предавање је од 11:00 до 11:45 у сали за презентације хале 4, а организатор је домаћин Графиме компанија Епсон.

Јелена Блечић активно ствара већ готово пуне две деценије. За собом има скоро 20 самосталних изложби и велики број реализованих кампања и пројеката. Њен рад карактеришу искреност и радост, а кроз своје радове настоји да укаже на интегритет индивидуе, поштовање среће као извора свих природних стимуланса, као и на чињеницу да је радост – озбиљна тема.

Иначе, у хали 4 Београдског сајма посетиоци имају прилику да виде разноврсне комаде намештаја, гардеробе, аксесоаре и свакодневне предмете, које је уметница израдила уз помоћ Епсонових уређаја.

Већ од 12:00 до 12:45, такође у организацији Епсона, на програму је „Радионица фото штампе“, а предавач је Милан Живковић, фотограф и уредник РеФото.

Од 13:00 до 13:45 посетиоцима ће се представити дипломирани сликар Данило Мимовић са темом „Дигиталне технологије у графичком обликовању објекта“.

Термин од 14:00 до 15:00 резервисан је за фирму Grafik.Net.

Данашњи пратећи програм завршава од 15:00 до 16:00 часова традиционалном свечаном доделом признања учесницима Графиме 2018. у сали за презентације хале 4.