Шта је струка припремила за петак

Трећи дан 43. Међународног сајма грађевинарства, петак 21. априла, може се похвалити можда и најбогатијим сајамским стручним пратећим програмом.

Тако већ од 10 часова почиње, и биће у више наврата понављана, интерактивна презентација новог крана HUP 40-30 – Kigo, који је на неки начин постао и визуелни симбол овогодишњег сајма.

Од 10 до 15 часова Удружење инжењера и техничара Србије и “Текон” Београд организују низ предавања која имају за циљ да расветле “Нове развојне пројекте у градитељству”, “Новости са Сајма грађевинарства у Београду 2017”, “Постизање бетона високог квалитета”, “Примере успешне реализације са решењима СИКА”, “Примере успешних решења у фирми “Пери оплате”, “Нова решења столарије фирме “Визус”, “Доба алуминијума”, “Нова технолошка решења за ревитализацију фасада”, “Нове програме из “Tricoma” за стамбену и индустријску изградњу”, “Искуства у примени система квалитета у Србији” итд.

Од 10.30 до 14.00 часова у сајамској агенди је “Примена компјутерских програма у грађевинарству”, а организатор је Грађевински факултет Универзитета у Београду. Теме су: “Примена БИМ технологија у управљању инвестиционим пројектима у грађевинарству”, “Аутодеск БИМ решења за процес пројектовања”, потом “3Д свет – примена облака тачака и мобилног мапирања у савременом грађевинарству”, “Контрола отицаја и загађења – нови изазови одводњавања урбаних средина” и друге.

SEEBBE 2017

“Камен у архитектури и уметности” радни је наслов низа предавања која се одржавају од 11 до 13 часова, а нека од њих су “Природни камен – експлоатација, прерада, уградња”, “Постанак камена”, “КАМЕНистрип”, “Вентилисане камене фасаде, са посебним освртом на алуминијумску потконструкцију Табаш”, “Примена Еуроцода 8, утицај ветра и земљотреса на камене фасаде”…

ЕНЕФ кластер од 13.30 до 18.00 часова организује тематску целину “Енергетска ефикасност у зградарству”, у оквиру које ће бити третирани “Ваздушна заптивеност зграда у Србији”, “Изградња и сертификација пасивних зграда према ПХПП методологији Пасив хаус института”, “Спољашње оплемењено и енергетски ефикасно лед осветљење градова”, “Креирање унутрашњих светлосних ЛЕД решења која штеде енергију и чувају здравље”, “Учешће активних соларних система у билансу енергије објеката” итд.

У 14.30, на штанду Привредне коморе Србије, заинтересовани могу да се обавесте о томе како преправити постојеће осветљење на ЛЕД и тако уштедети новац, све у презентацији Weiss lighta.

2017-04-21T13:47:19+00:00 21.04.2017.|Грађевинарство|