Из пратећег програма Сајма технике, планираног за уторак 16. маја, пажњи посетилаца треба препоручити презентацију „најновијих технологија за железницу“ у организацији Руских железница, и то од 9 до 11.30 часова у свечаној сали управне зграде Београдског сајма.

Од 10 до 13 часова, у сали хале 2Ц, „3Д Република“, Београд, домаћин је „Демонстрације обраде 3Д модела и припреме за адитивну производњу“.

Словеначки пословни клуб и Амбасада Републике Словеније у Србији, од 12 до 14 часова, у свечаној сали управне зграде, организују панел под називом „Снага нових инвестиција у индустрији“.

Од 14 до 16 часова, у сали хале 2Ц, Машински факултет Универзитета у Београду представља пројекат „Стратегије обнове јавних зграда ради повећања енергетске ефикасности“. Биће говора о „Стратешком оквиру обнове јавних зграда“, „Методологији обнове јавних зграда“, „Енергетској обнови јавних зграда“, „Креирању базе података о енергетским перформансама јавних зграда“ итд.

Као и свих осталих дана, Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће за заједно са организацијама које излажу под покровитељством Министарства организовати одређени број презентација и пратећих догађаја, у сали хале 2Ц.

Један о свакодневних програма је и вожња летелица уз надзор инструктора, у хали 2Ц, а у организацији Кластера беспилотних летелица.