Четвртак, 24. мај, на 62. Међународном сајму технике и техничких достигнућа такође ће се исказати занимљивим стручним и пратећим програмом.

Тако ће у Свечаној сали управне зграде, од 11 до 14 часова, заинтересовани пословни људи имати B2B сусрете, све под стручним и пословним кишобраном Привредне коморе Србије.

Од 12 до 13 часова, у сали хале 2Ц, Triton oil, Београд, презентује Qualichem средства за обраду метала – технологија следеће генерације.

Од 14 до 17 часова, такође у сали хале 2Ц, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије презентује „Најбољу технолошку иновацију – Како иновацијама покренути Србију“. Модератор је проф. др Драган Повреновић.

Од 15 до 16 часова, у Свечаној сали управне зграде, Cad Cam Data приређује презентацију под називом „(Р)еволуција у трансформацији развоја и производње помоћу свеобухватне пословне платформе 3DExperience“.

А у хали 3 Београдског сајма, од 12 до 16 часова, РТС наставља да заједно са Сајмом технике обележава 60. годишњицу свог првог ТВ преноса уживо, и то баш из студија на Београдском сајму. Посетиоци ће бити у прилици да се окушају као спикери дневника или радија или да учествују у радио-драми. Уколико желе да понесу и успомену са свог „наступа“, могу да понесу и USB или CD. За све то време, као и сваког дана током трајања сајма, „Трезор“ приказује избор емисија из своје петнаестогодишње продукције сваког дана од 11 до 18 часова.