Свечаним отварањем 38. Графиме – Међународног сајма графичке, папирне и креативне индустрије и 24. Међународног сајма информатичко-биротехничке опреме BIRO-EXPO на Београдском сајму почела је јесења сезона. Манифестације се одржавају у хали 4 и трају до 1. октобра.

Уз изражавање задовољства што присуствује једној овако великој и лепој изложби на којој учествује више јапанских компанија, а CANON, једна од најуспешнијих, има улогу овогодишњег домаћина, Масахиро Суга, министар у Амбасади Јапана у Србији, рекао је да је Графима одлична прилика за представљање јапанских технологија:

CANON је велика компанија која је некада била позната пре свега по камерама, али се сада развија у разним правцима, а бави се, између осталог, и графиком. Графима је прилика за промоцију једног савременог аспекта културе, који укључује анимацију, филмове и све остале сегменте ове креативне индустрије. Надам се да ће ова изложба додатно променити слику Јапана у Србији и Европи, да ће бити успешна и да ће промовисати креативне делатности.

У име компаније CANON, која је глобална сила у области графичке индустрије и водећи светски иноватор и извориште графичких решења, Графим је прогласио отвореном Роб Коенен, регионални менаџер продаје:

– Поносни смо што нам је понуђена улога домаћина Графиме, јер је то велика прилика да промовишемо све наше хардверске и софтверске технологије. Србија је важан део нашег европског тржишта и веома нам је битно да се што боље представимо. Сајам је место за директне сусрете са нашим старим и потенцијалним партнерима, а то је најбољи начин за приказивање наших најразличитијих решења и проналажење одговарајућих начина за сарадњу.

Излагачима и организаторима Роб Коенен пожелео је успешну манифестацију, а заинтересоване фирме и појединце позвао је да у наредна четири дана посете штанд компаније CANON.