Календар 2017.

Календар 2017. 2017-12-11T10:46:35+00:00
10. КУЋНИ САЈАМ – EXPO X

Пољопривреда, гарден програм.

20 – 23. фебруар 2017.
Sajam turizma
39. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА

Успешна и атрактивна, локална и глобална, мултинационална и мултикултурална. Није тешко погодити – представљамо Сајам туризма. По свим критеријумима – обиму, квалитету, значају, привлачности…, резултат је исти – Сајам туризма је једна од најуспешнијих манифестација у земљи и региону.

23 – 26. фебруар 2017.
13. ХОРЕКА – САЈАМ УГОСТИТЕЉСКЕ ОПРЕМЕ

Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме одржава се под окриљем Сајма туризма. Окупља бројне домаће и иностране компаније из најразличитијих области везаних за ове делатности – предузећа која се баве производњом и продајом хотелског и угоститељског намештаја; опреме за кухиње, ресторане и барове; дистрибутере постељина и пешкира, средстава за чишћење; произвођаче хране и пића…

23 – 26. фебруар 2017.
beowine logo 200
8. САЈАМ ВИНА – BEOWINE

Једна од најекспанзивнијих индустријских грана у Србији – производња и дистрибуција вина, на Београдском сајму представља се од 2010. године. Поред домаћих винара, учесници су и регионални и светски познати произвођачи вина, а BeoWine интензивно промовише и вински туризам. Одржавање ове манифестације истовремено са Сајмом туризма, најатрактивнијим и једним од најпосећенијих сајмова, јасно говори о значају овог догађаја и у туристичкој привреди.

23 – 26. фебруар 2017.
sajam_meda_200
9. ДРЖАВНИ ПЧЕЛАРСКИ САЈАМ

Производња намирница које одговарају стандардима здравог живота и исхране одавно је у тренду, али за интересовање које изазива Пчеларски сајам може се рећи да превазилази сва очекивања.

4 – 5. mart 2017.
TICA
ТИЦА – ИЗЛОЖБА МАЧАКА

Традиционална Међународна изложба мачака ове године слави јубиларних 10 година постојања. На 12 рингова (по шест у суботу и недељу) маце ће оцењивати седам судија из Аустрије, Данске, Француске и Велике Британије. У свакој такмичарској категорији биће организован избор за најлепшу мачку.

4 – 5. март 2017.
CACIB
60. МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ПАСА СВИХ РАСА – ЦАЦИБ БЕОГРАД

У организацији Кинолошког савеза Републике Србије на Београдском сајму се два пута годишње одржава Међународна изложба паса свих раса – ЦАЦИБ Београд, која у пролеће означава почетак, а на јесен крај кинолошке сезоне у нашој земљи.

5. март 2017.
Nautika
39. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ НАУТИКЕ, ЛОВА И РИБОЛОВА

Иако „помало егзотичан, помало екстравагантан“, Сајам наутике, лова и риболова из године у годину окупља све више излагача, а има и све бројнију публику. Сајам је специјализован за пловила свих врста, опрему за лов и риболов, спортове на води и роњење, наутичку, камп и outdoor опрему, школе једрења, чартере и наутички туризам.

9 – 12. март 2017.
САЈАМ ТЕКСТИЛА

На Сајму текстила ове године представиће се 53 компаније из Турске, Кине, Португалије и Србије. Реч је о пословној манифестацији која окупља произвођаче текстила, увознике и трговце. Поред најбољих тканина, излагачи ће на Сајму приказати и најбоље машине и опрему из текстилног сектора.

9 - 11. март 2017.
53. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН АУТОМОБИЛА

По свим критеријумима – изгледу, атмосфери, атрактивним дешавањима и премијерама, броју излагача и посетилаца… Сајам аутомобила сваке године представља прави спектакл. Сјај и гламур ове манифестације привлаче потенцијалне купце, али и оне који само прате дешавања и новитете у аутомобилској индустрији. Наравно, не сме се заборавити пословни сегмент, као најзначајнији, јер се на овој изложбено-продајној приредби окупљају увозници и дистрибутери свих светских аутомобилских брендова, произвођачи ауто делова и опреме, представници пратећих индустрија, струковних организација, удружења, клубова…

24. март - 2. април 2017.
motopassion_200
11. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ МОТОЦИКАЛА

Мотоцикли, мопеди, скутери, резерни делови, опрема и прибор, производи пратеће индустрије, струковне организације, удружења, клубови, медији… стандардни је садржај Међународног сајма мотоцикала.

24. март - 2. април 2017.
BeoPlantFair
22. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ХОРТИКУЛТУРЕ – „BEOPLANT FAIR“, 20. ИЗЛОЖБА ЛЕКОВИТОГ БИЉА И ПРЕПАРАТА ОД МЕДА „ДАРОВИ ПРИРОДЕ“, 5. ИЗЛОЖБА БАШТЕНСКИХ И ПАРКОВСКИХ МАШИНА И ПРАТЕЋЕ ОПРЕМЕ „MOTOPLANTEXPO“

„Башта у срцу града“ синоним је за Међународни сајам хортикултуре – Beoplantfair. Ову најшармантнију, најмириснију и најшаренију манифестацију Београдског сајма традиционално обогаћују две велике тематске изложбе – Изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“ и Изложба баштенских и парковских машина Motoplantexpo.

6 - 9. април 2017.
29. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС И САЈАМ КОЗМЕТИКЕ, НЕГЕ КОСЕ, ЕСТЕТИКЕ И ЗДРАВЉА „ДОДИР ПАРИЗА“

„Додир Париза“ – Међународни конгрес и сајам козметике, неге косе, естетике и здравља сваке године има два издања – пролећно и јесење. Реч је о највећој манифестацији ове врсте у региону, која окупља произвођаче, представнике и дистрибутере најпознатијих светских брендова козметичких и фризерских кућа.

8 - 9. април 2017.
3. САЈАМ СРЕДЊИХ СТРУЧНИХ И УМЕТНИЧКИХ ШКОЛА

Сајам је намењен ученицима завршних разреда основних школа, пред којима се налази једна од најважнијих животних одлука, а то је одабир средње школе.

11 - 12. април 2017.
Sajam gradjevinarstva - SEEBBE
43. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ГРАЂЕВИНАРСТВА (UFI) – South East Europe Belgrade Building Expo

Специјализована међународна манифестација која обухвата најразличитије сегменте грађевинске индустрије – од истраживања и пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у високоградњи, нискоградњи и хидроградњи, до представљања најсавременијих материјала, грађевинских машина, уређаја и алата.

19 - 23. април 2017.
Deciji sajam
19. ДЕЧИЈИ САЈАМ

Игра, смех, песма и забава „заштитни су знак“ Дечијег сајма, који сваке године има своје пролећно и јесење издање.

5 - 7. мај 2017.
Sajam tehnike
61. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА (UFI)

Међународни сајам технике и техничких достигнућа право је место за промоцију четврте индустријске револуције – Индустрије 4.0. Реч је о дигитализацији која је унела револуционарне промене у развој и начин пословања компанија, повећање продуктивност и унапређење конкурентности.

15 - 19. мај 2017.
trece_doba_200
4. САЈАМ ЗА ТРЕЋЕ ДОБА (55+)

„Дођите да заједно закорачимо у другу младост“ један је од слогана и позива које организатори Сајма за треће доба упућује старијим суграђанима. У организацију ове јединствене манифестације укључена су различита удружења, организације и државне институције. Они заједно окупљају сениоре и оне који имају шта да им понуде.

24 - 25. мај 2017.
PlayIT
PLAYIT SHOW SERBIA

PlayIt Show Serbia, највећи регионални сајам гејминг и ИТ индустрије, први пут се одржава у Београду 27. маја. Организатор манифестације – земунска фирма „PlayIt Show SRB“, на Београдском сајму у хали 4 припрема целодневни гејминг доживљај за све љубитеље видео игара, конзола, геџета, е-спорта, ИТ-а.

27. мај 2017.
Total Future Gaming Belgrade
10. BELGRADE FUTURE GAMING

Попут великих гаминг сајмова који се одржавају у Лас Вегасу или Лондону, и Београдски сајам је у свој репертоар уврстио представљање гаминг индустрије. Поред упознавања са најсавременијом понудом из ове области, на Сајму се може и купити жељена опрема, обезбедити софтверска подршка и пратећи сервиси.

30 - 31. мај 2017.
Партнер
8. САЈАМ НАОРУЖАЊА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ „ПАРТНЕР 2017.“

Циљ манифестације је представљање наоружања и војне опреме „са свих страна света“ – сложених артиљеријских и ракетних система, савременог стрељачког наоружања и муниције, борбених оклопних возила, електронске опреме, лаких авиона, нових радара, разних тренажера, заштитине балистичке опреме, борбених патролних чамаца…

27 - 30. јун 2017.
COOL & FRUVEG EXPO BALKAN 2017

COOL & FRUVEG EXPO BALKAN скраћени је назив Међународног специјализованог сајма расхладне опреме, климатизације, вентилације и опреме за грејање и прераду воћа и поврћа.

13 - 15. септембар 2017.
Grafima
39. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ГРАФИЧКЕ, ПАПИРНЕ И КРЕАТИВНЕ ИНДУСТРИЈЕ – ГРАФИМА

Међународни сајам графичке, папирне и креативне индустрије, популарна Графима, већ деценијама представља достигнућа у овим експанзивним привредним гранама. Истовремено презентује и достигнућа машинске индустрије, софистициране напредне технологије, наменске ИТ, дизајнерски хардвер и софтвер, креативно-уметничке графичке жанрове.

27 - 30. септембар 2017.
Biroexpo
25. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ИНФОРМАТИЧКО-БИРОТЕХНИЧКЕ ОПРЕМЕ – BIROEXPO

Биро опрема, машине и прибор за канцеларијско пословање, канцеларијски намештај и материјал, пословна галантерија и поклони, декоративни и фото програм незаобилазни су сегменти Међународног сајма информатичко-биротехничке опреме.

27 - 30. септембар 2017.
6. iSEC – МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПАМЕТНИХ ТЕХНОЛОГИЈА - ПАМЕТНИ И СИГУРНИ ГРАДОВИ

Међународни сајам паметних технологија – Паметни и сигурни градови - iSEC, регионално је познат и признат као Сајам безбедности. На њему се стручној и широј јавности представљају високе технологије у функцији јавне и приватне безбедности. Савремена ИТ решења користе се за надзор, мониторинг, сензорску детекцију и мерење, аутоматизацију, безбедност и софтверско-хардверска паметна решења у оквиру разноврсних области.

4 - 6. октобар 2017.
Sajam energetike
13. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЕНЕРГЕТИКЕ

Међународни сајам енергетике (са УФИ лиценцом) највећи је годишњи регионални скуп компанија, корпорација, предузећа, институција и професионалаца у секторима који се баве електричном енергијом, угљем, нафтом и гасом, обновљивим изворима енергије, енергетском ефикасносношћу и рударством.

4 - 6. октобар 2017.
EcoFair
14. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ПРИРОДНИХ РЕСУРСА – ECOFAIR

Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – ЕцоФаир, највећи је и најрепрезентативнији скуп ове врсте у региону. Има привредно-едукативни карактер, а посвећен је системима и механизмима заштите животне средине.

4 - 6. октобар 2017.
Deciji sajam
20. ДЕЧИЈИ САЈАМ

Игра, смех, песма и забава „заштитни су знак“ Дечијег сајма, који сваке године има своје пролећно и јесење издање.

6 - 8. октобар 2017.
Medident
42. САЈАМ МЕДИЦИНЕ И СТОМАТОЛОГИЈЕ

Међународни сајам медицине и стоматологије највећа је и најстарија манифестација у својој области у региону. Већ више од четири деценије представља место интензивних пословних сусрета произвођача, продаваца и корисника медицинске опреме, као и место на коме стручњаци из разних области медицине размењују и стичу нова знања и искуства.

12 - 14. октобар 2017.
30. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС И САЈАМ КОЗМЕТИКЕ, НЕГЕ КОСЕ, ЕСТЕТИКЕ И ЗДРАВЉА „ДОДИР ПАРИЗА“

„Додир Париза“ – Међународни конгрес и сајам козметике, неге косе, естетике и здравља сваке године има два издања – пролећно и јесење. Реч је о највећој манифестацији ове врсте у региону, која окупља произвођаче, представнике и дистрибутере најпознатијих светских брендова козметичких и фризерских кућа.

14 - 15. октобар 2017.
Sajam knjiga 2017. logo
62. МЕЂУНАРОДНИ БЕОГРАДСКИ САЈАМ КЊИГА

У календару културних дешавања југоисточне Европе централно место крајем октобра већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи бави се промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних књижевних и друштвених питања.

22 - 29. октобар 2017.
Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava
48. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА И НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА

„Образована Србија, успешна Србија“ слоган је Сајма образовања и наставних средстава. Поред промовисања учења као доживотног процеса и указивања на значај школовања и усавршавања, излагачки програм обухвата све што је потребно за опремање и рад васпитно-образованих установа - од предшколских до институција високог образовања.

25 - 29. октобар 2017.
Media market
3. САЈАМ ИНФОРМИСАЊА, КОМУНИКАЦИЈА И МАРКЕТИНГА – МЕДИА МАРКЕТ

Сајам информисања, комуникација и маркетинга. Уз презентацију медија, омогућује и њихов непосредни сусрет са бројном публиком, јер је ова манифестација практично део традиционалног Међународног београдског сајма књига.

25 - 29. октобар 2017.
Belgrade Furniture Fair
55. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ НАМЕШТАЈА, ОПРЕМЕ И УНУТРАШЊЕ ДЕКОРАЦИЈЕ (УФИ)

На Међународном сајму намештаја (УФИ) представља се цела дрвна индустрија – од фазе примарне прераде дрвета до израде финалних производа. У „делокруг“ ове манифестације спада и уређење ентеријера, као и промоција производа свих пратећих индустрија – произвођача најразличитијих репроматеријала и машина које се користе у производњи намештаја.

7 - 12. новембар 2017.
Belgrade Furniture Fair
55. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ МАШИНА, АЛАТА И РЕПРОМАТЕРИЈАЛА ЗА ДРВНУ ИНДУСТРИЈУ (УФИ)

Сајам машина, алата и репроматеијала из области дрвне индустрије: доскорашњи сегмент сајма прерастао је у засебну сајамску манифестацију са широком палетом понуде.

7 - 12. новембар 2017.
CACIB
61. МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ПАСА СВИХ РАСА – ЦАЦИБ БЕОГРАД

У организацији Кинолошког савеза Републике Србије на Београдском сајму се два пута годишње одржава Међународна изложба паса свих раса – ЦАЦИБ Београд, која у пролеће означава почетак, а на јесен крај кинолошке сезоне у нашој земљи.

19. новембар 2017.
Etno hrana i pice
12. САЈАМ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА

Регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.

22 - 25. новембар 2017.
Sajam sporta
6. САЈАМ СПОРТА

Сајам спорта, међународна манифестација коју организује Спортски савез Србије, одржава се под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије. На програму су свакодневно бесплатни семинари, предавања и радионице о најважнијим темама у спорту, а учесницима и посетиоцима на рапослагању су и бројни терени за различите спортове. Ова манифестација је и прилика да се предстве најразличитије спортске дисциплине, као и резултати које су српски спортисти остварили у претходној години. Поред учешћа наших најуспешнијих и легендарних спортиста и промоције актуелних дешавања у овој области, на Сајму спорта учесници излажу и спортску опрему и суплементе, нутриционисти говоре о исхрани, а здравствени радници о опоравку и рехабилитацији спортиста.

24 - 26. новембар 2017.
Državni šampionat sitnih životinja Republike Srbije
24 - 26. новембар 2017.
Dobrotvorni diplomatski bazar
ДОБРОТВОРНИ ДИПЛОМАТСКИ БАЗАР

Добротворни дипломатски базар, који традиционално организује Међународни клуб жена (IWC) из Београда, има хуманитарни карактер и одржава се под слоганом „Замисли шта све можемо да урадимо заједно“.

3. децембар 2017.
Expozim
32. EXPO-ZIM

Јединствена прилика да љубитељи зимских спортова и туризма на једном месту пронађу комплетну најсавременију спортско-рекреативну опрему, размене или сервисирају половне реквизите и обезбеде повољне туристичке аранжмане.

7 - 10. децембар 2017.
Festival nauke
11. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

Циљ Фестивала науке је да афирмише познате и промовише неафирмисане научнике са домаћих и страних простора, али и да подстиче интересовање за науку врло једноставном демонстрацијом чињенице колико је она сама по себи интересантна, инспиративна и надасве забавна.

14 - 17. децембар 2017.
GAMES.CON

2. GAMES.CON

Games.Con је манифестација намењена свима чија интересовања нагињу популарној гејминг и стрип култури. Идеја Games.Con-а је да на једном месту обједини турнире у најпопуларнијим играма, онлајн и е-гејмин, борд и кард гејминг, као и сајмове стрипа и фандомове фантази франшизе.

15 - 17. децембар 2017.
Novogodisnji festival
57. БЕОГРАДСКИ НОВОГОДИШЊИ ФЕСТИВАЛ

Београдски новогодишњи фестивал је ново име за стару и препознатљиву манифестацију забаве и добре куповине – Новогодишњи вашар. Промењен је и концепт и више није манифестација намењене првенствено најмлађима. Захваљујући новим садржајима, у овом својеврсном уводу у новогодишње празнично расположење и весеље могу да уживају и одрасли.

15 - 30. децембар 2017.