Кад победници заваре

Najuspešniji takmičar na republičkom takmičenju „Mladi zavarivač 2018“, održanom na Sajmu tehnike je Ivana Lazić iz Tehničke škole „Kolubara“, Lazarevac

Најуспешнији такмичар на републичком такмичењу „Млади заваривач 2018“, које је одржано током Сајма технике на Београдском сајму, опет је девојка – Ивана Лазић из Техничке школе „Колубара“, Лазаревац.

Такмичење је било организовано у две категорије и три поступка заваривања (111-РЕЛ, 135-МАГ, 141-ТИГ). Прву категорију чинили су ученици средњих машинских школа Србије који су се такмичили у теоријском и практичном делу, док су се у другој категорији, у којој су били млади заваривачи до 22 године старости, такмичили само у практичном делу. Обе категорије израђивале су исти практични задатак. Укупан број такмичара је 51, од којих троје из иностранства.

Организатори такмичења били су Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Заједница машинских школа Републике Србије, Друштво за унапређивање заваривања у Србији и Београдски сајам – Међународни сајам технике и техничких достигнућа, покровитељи такмичења су били Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) и Привредна комора Србије, а генерални спонзор – Proficut d.o.o.

Kad pobednici zavare

Најуспешнији такмичар у I категорији (ученици средњих машинских школа у Србији) у поступку РЕЛ/Е-111 је Крстић Бојан из Средње школе Крупањ; у поступку МАГ 135 Марко Милошевић из Техничке школе Обреновац, а у поступку ТИГ 141 Ивана Лазић из Техничке школе „Колубара“, Лазаревац, “Лазаревац.

Најуспешнији у II категорији (ученици и млади заваривачи до 22 године) у поступку РЕЛ/Е-111 су је Крстић Бојан из средње школе Крупањ; у у поступку МАГ135 Золтан Кути из Монтавар Металне Лола, Београд; а у поступку ТИГ141 Марко Василић из Via ocel, Београд ( овој категорији трећа је била Ивана Лазић).

Победници из Србије квалификовали су се да представљају Србију на такмичењу у Кини. Не треба заборавити да је пре две године матуранткиња средње техничке школе у Лазаревцу, Јелена Аћимовић, освојила је треће место на такмичењу у заваривању које је одржано у Пекингу, иза двојице мушкараца, што ју је учинило најбољом заваривачицом на свету.

2018-05-25T15:59:29+00:00 25.05.2018.|Сајам технике|