Medovaču, jedinstvenu rakiju na našem tržištu, napravljenu od meda ali „ljutu kao zmija“, proizvodi Destilerija Novićević, koja se nalazi u Velikoj Plani. Tvorac rakije je Nevena Novićević, inženjer prehrambene tehnologije.

Postupak proizvodnje ove rakije razlikuje se od pravljenja ostalih rakija. Najveći problem je izazivanje fermentacije meda, to jest dobijanje alkohola iz meda. Period fermentacije traje 20 dana, nakon čega se obavlja destilacija u kazanu. Rakija treba da odleži dve godine u jasenovom buretu, koje čuva karakterističnu aromu i najplemenitije osobine meda, a rakiji daje vrhunski kvalitet. Zlatno-žuta boja potiče od jasenovog bureta, a medna aroma i ukus propolisa – od meda.

Sama proizvodnja je skupa pošto se za litar rakije potroši 1,5 kilogram meda najboljeg kvaliteta, ali vrhunske rakije ne mogu da budu jeftine.

Medovača se pravi u malim serijama i pruža nezaboravan užitak.