Kalendar 2017.

Kalendar 2017. 2017-12-11T10:44:41+00:00
10. Kucni sajam
10. KUĆNI SAJAM, EXPO X

Poljoprivreda, garden program.

20 – 23. februar 2017.
Sajam turizma
39. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

Turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, lovni turizam, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.

23 – 26. februar 2017.
Horeca
13. HORECA – SAJAM UGOSTITELJSKE OPREME

Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održava se pod okriljem Sajma turizma. Okuplja brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ove delatnosti – preduzeća koja se bave proizvodnjom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja; opreme za kuhinje, restorane i barove; distributere posteljina i peškira, sredstava za čišćenje; proizvođače hrane i pića…

23 – 26. februar 2017.
beowine logo 200
8. SAJAM VINA – BEOWINE

Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, na Beogradskom sajmu predstavlja se od 2010. godine. Pored domaćih vinara, učesnici su i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi.

23 – 26. februar 2017.
Drzavni pcelarski sajam
9. DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM

Državni pčelarski sajam osmišljen je kao smotra pčelarstva. Na njemu pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema i repromaterijali iz ove oblasti na Sajmu se prodaju po najpovoljnijim cenama i uslovima. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter.

4 – 5. mart 2017.
TICA
TICA – MEĐUNARODNA IZLOŽBA MAČAKA

Tradicionalna Međunarodna izložba mačaka ove godine slavi jubilarnih 10 godina postojanja. Na 12 ringova (po šest u subotu i nedelju) mace će ocenjivati sedam sudija iz Austrije, Danske, Francuske i Velike Britanije. U svakoj takmičarskoj kategoriji biće organizovan izbor za najlepšu mačku.

4 – 5. mart 2017.
Cacib
60. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.

5. mart 2017.
Nautika
39. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA

Iako „pomalo egzotičan, pomalo ekstravagantan“, Sajam nautike, lova i ribolova iz godine u godinu okuplja sve više izlagača, a ima i sve brojniju publiku. Sajam je specijalizovan za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu, škole jedrenja, čartere i nautički turizam.

9 – 12. mart 2017.
SAJAM TEKSTILA

Na Sajmu tekstila ove godine predstaviće se 53 kompanije iz Turske, Kine, Portugalije i Srbije. Reč je o poslovnoj manifestaciji koja okuplja proizvođače tekstila, uvoznike i trgovce. Pored najboljih tkanina, izlagači će na Sajmu prikazati i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.

9 - 11. mart 2017.
Medjunarodni salon automobila
53. MEĐUNARODNI SALON AUTOMOBILA

Po svim kriterijumima - izgledu, atmosferi, atraktivnim dešavanjima i premijerama, broju izlagača i posetilaca... Sajam automobila svake godine predstavlja pravi spektakl. Sjaj i glamur ove manifestacije privlače potencijalne kupce, ali i one koji samo prate dešavanja i novitete u automobilskoj industriji. Naravno, ne sme se zaboraviti poslovni segment, kao najznačajniji, jer se na ovoj izložbeno-prodajnoj priredbi okupljaju uvoznici i distributeri svih svetskih automobilskih brendova, proizvođači auto delova i opreme, predstavnici pratećih industrija, strukovnih organizacija, udruženja, klubova...

24. mart - 2. april 2017.
Motopassion
11. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA

Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… standardni je sadržaj Međunarodnog sajma motocikala.

24. mart - 2. april 2017.
BeoPlantFair
22. MEĐUNARODNI SAJAM HORTIKULTURE – BEOPLANT FAIR
20. IZLOŽBA LEKOVITOG BILJA I PREPARATA OD MEDA „DAROVI PRIRODE“
5. IZLOŽBA BAŠTENSKIH I PARKOVSKIH MAŠINA I PRATEĆE OPREME – MOTOPLANTEXPO

„Bašta u srcu grada“ sinonim je za Međunarodni sajam hortikulture – Beoplantfair. Ovu najšarmantniju, najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma tradicionalno obogaćuju dve velike tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i Izložba baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo.

6 - 9. april 2017.
Dodir Pariza
29. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.

8 - 9. april 2017.
3. SAJAM SREDNJIH STRUČNIH I UMETNIČKIH ŠKOLA

Sajam je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, pred kojima se nalazi jedna od najvažnijih životnih odluka, a to je odabir srednje škole.

11 - 12. april 2017.
Sajam gradjevinarstva - SEEBBE
43. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (UFI) – SEEBBE

Specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

19 - 23. april 2017.
Deciji sajam
19. DEČIJI SAJAM

Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.

5 - 7. maj 2017.
Sajam tehnike
61. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti.

15 - 19. maj 2017.
Sajam za trece doba
4. SAJAM ZA TREĆE DOBA (55+)

„Dođite da zajedno zakoračimo u drugu mladost“ jedan je od slogana i poziva koje organizatori Sajma za treće doba upućuje starijim sugrađanima. U organizaciju ove jedinstvene manifestacije uključena su različita udruženja, organizacije i državne institucije. Oni zajedno okupljaju seniore i one koji imaju šta da im ponude.

24 - 25. maj 2017.
Sajam tehnike
PLAYIT SHOW SERBIA

PlayIt Show Serbia, najveći regionalni sajam gejming i IT industrije, prvi put se održava u Beogradu 27. maja. Organizator manifestacije – zemunska firma „PlayIt Show SRB“, na Beogradskom sajmu u hali 4 priprema celodnevni gejming doživljaj za sve ljubitelje video igara, konzola, gedžeta, e-sporta, IT-a.

27. maj 2017.
Total Future Gaming Belgrade
10. BELGRADE FUTURE GAMING

Poput velikih gaming sajmova koji se održavaju u Las Vegasu ili Londonu, i Beogradski sajam je u svoj repertoar uvrstio predstavljanje gaming industrije. Pored upoznavanja sa najsavremenijom ponudom iz ove oblasti, na Sajmu se može i kupiti željena oprema, obezbediti softverska podrška i prateći servisi.

30 - 31. maj 2017.
Partner
8. SAJAM NAORUŽANJA I VOJNE OPREME „PARTNER 2017.“

„Partner“ - Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme, održava se na Beogradskom sajmu svake druge godine, krajem juna. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije. Cilj manifestacije je predstavljanje naoružanja i vojne opreme „sa svih strana sveta“ - složenih artiljerijskih i raketnih sistema, savremenog streljačkog naoružanja i municije, borbenih oklopnih vozila, elektronske opreme, lakih aviona, novih radara, raznih trenažera, zaštitine balističke opreme, borbenih patrolnih čamaca...

27 - 30. jun 2017.
Partner
COOL & FRUVEG EXPO BALKAN 2017

COOL & FRUVEG EXPO BALKAN skraćeni je naziv Međunarodnog specijalizovanog sajma rashladne opreme, klimatizacije, ventilacije i opreme za grejanje i preradu voća i povrća.

13 - 15. septembar 2017.
Grafima
39. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE – GRAFIMA

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove.

27 - 30. septembar 2017.
Biroexpo
25. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME – BIROEXPO

Biro oprema, mašine i pribor za kancelarijsko poslovanje, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovna galanterija i pokloni, dekorativni i foto program nezaobilazni su segmenti Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme.

27 - 30. septembar 2017.
iSEC
6. iSEC – MEĐUNARODNI SAJAM PAMETNIH TEHNOLOGIJA – PAMETNI I SIGURNI GRADOVI

Međunarodni sajam pametnih tehnologija – Pametni i sigurni gradovi – iSEC, regionalno je poznat i priznat kao Sajam bezbednosti. Na njemu se stručnoj i široj javnosti predstavljaju visoke tehnologije u funkciji javne i privatne bezbednosti. Savremena IT rešenja koriste se za nadzor, monitoring, senzorsku detekciju i merenje, automatizaciju, bezbednost i softversko-hardverska pametna rešenja u okviru raznovrsnih oblasti.

4 - 6. oktobar 2017.
Sajam energetike
13. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE

Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.

4 - 6. oktobar 2017.
EcoFair
14. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA – ECOFAIR

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.

4 - 6. oktobar 2017.
Deciji sajam
20. DEČIJI SAJAM

Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.

6 - 8. oktobar 2017.
Medident
42. SAJAM MEDICINE I STOMATOLOGIJE

Međunarodni sajam medicine i stomatologije najveća je i najstarija manifestacija u svojoj oblasti u regionu. Već više od četiri decenije predstavlja mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, kao i mesto na kome stručnjaci iz raznih oblasti medicine razmenjuju i stiču nova znanja i iskustva.

12 - 14. oktobar 2017.
Dodir Pariza
30. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.

14 - 15. oktobar 2017.
Sajam knjiga
62. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

22 - 29. oktobar 2017.
Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava
48. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA

„Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ slogan je Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava. Pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, izlagački program obuhvata sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova - od predškolskih do institucija visokog obrazovanja.

25 - 29. oktobar 2017.
Media market
3. MEDIA MARKET – SAJAM INFORMISANJA, KOMUNIKACIJA I MARKETINGA

Sajam informisanja, komunikacija i marketinga. Uz prezentaciju medija, omogućuje i njihov neposredni susret sa brojnom publikom, jer je ova manifestacija praktično deo tradicionalnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

25 - 29. oktobar 2017.
Sajam namestaja
55. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE (UFI)

Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „delokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

7 - 12. novembar 2017.
Sajam masina, alata i repromaterijala za drvnu industriju
55. MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA, ALATA I REPROMATERIJALA ZA DRVNU INDUSTRIJU (UFI)

Sajam mašina, alata i repromateijala iz oblasti drvne industrije: doskorašnji segment sajma prerastao je u zasebnu sajamsku manifestaciju sa širokom paletom ponude.

7 - 11. novembar 2017.
CACIB
61. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.

19. novembar 2017.
Etno hrana i pice
12. SAJAM ETNO HRANE I PIĆA

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

22 - 25. novembar 2017.
Sajam sporta
6. SAJAM SPORTA

Sajam sporta, međunarodna manifestacija koju organizuje Sportski savez Srbije, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Na programu su svakodnevno besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu, a učesnicima i posetiocima na raposlaganju su i brojni tereni za različite sportove. Ova manifestacija je i prilika da se predstve najrazličitije sportske discipline, kao i rezultati koje su srpski sportisti ostvarili u prethodnoj godini. Pored učešća naših najuspešnijih i legendarnih sportista i promocije aktuelnih dešavanja u ovoj oblasti, na Sajmu sporta učesnici izlažu i sportsku opremu i suplemente, nutricionisti govore o ishrani, a zdravstveni radnici o oporavku i rehabilitaciji sportista.

24 - 26. novembar 2017.
Sitne životinje
24 - 26. novembar 2017.
Dobrotvorni bazar
DOBROTVORNI DIPLOMATSKI BAZAR

Dobrotvorni diplomatski bazar, koji tradicionalno organizuje Međunarodni klub žena (IWC) iz Beograda, ima humanitarni karakter i održava se pod sloganom „Zamisli šta sve možemo da uradimo zajedno“.

3. decembar 2017.
Expozim
32. EXPO-ZIM

Jedinstvena prilika da ljubitelji zimskih sportova i turizma na jednom mestu pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.

7 - 10. decembar 2017.
Festival nauke
11. MEĐUNARODNI FESTIVAL NAUKE

Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.

14 - 17. decembar 2017.
Games.Con
2. GAMES.CON

Games.Con je manifestacija namenjena svima čija interesovanja naginju popularnoj gejming i strip kulturi. Ideja Games.Con-a je da na jednom mestu objedini turnire u najpopularnijim igrama, online i e-gaming, board i card gaming, kao i sajmove stripa i fandomove fantasy franšize.

15 - 17. decembar 2017.
Novogodisnji festival
57. BEOGRADSKI NOVOGODIŠNJI FESTIVAL

Beogradski novogodišnji festival je novo ime za staru i prepoznatljivu manifestaciju zabave i dobre kupovine – Novogodišnji vašar. Promenjen je i koncept i više nije manifestacija namenjene prvenstveno najmlađima. Zahvaljujući novim sadržajima, u ovom svojevrsnom uvodu u novogodišnje praznično raspoloženje i veselje mogu da uživaju i odrasli.

15 - 30. decembar 2017.