Nameštaj koji je Jelena Blečić izradila uz pomoć Epsonovih uređaja

Prateći program Grafime 2018. i u petak, 28. septembra, ima svoje adute.

Poznata vizuelna umetnica Jelena Blečić održaće predavanje na temu „Tehnologija u službi kreativnosti“. Predavanje je od 11:00 do 11:45 u sali za prezentacije hale 4, a organizator je domaćin Grafime kompanija Epson.

Jelena Blečić aktivno stvara već gotovo pune dve decenije. Za sobom ima skoro 20 samostalnih izložbi i veliki broj realizovanih kampanja i projekata. Njen rad karakterišu iskrenost i radost, a kroz svoje radove nastoji da ukaže na integritet individue, poštovanje sreće kao izvora svih prirodnih stimulansa, kao i na činjenicu da je radost – ozbiljna tema.

Inače, u hali 4 Beogradskog sajma posetioci imaju priliku da vide raznovrsne komade nameštaja, garderobe, aksesoare i svakodnevne predmete, koje je umetnica izradila uz pomoć Epsonovih uređaja.

Već od 12:00 do 12:45, takođe u organizaciji Epsona, na programu je „Radionica foto štampe“, a predavač je Milan Živković, fotograf i urednik ReFoto.

Od 13:00 do 13:45 posetiocima će se predstaviti diplomirani slikar Danilo Mimović sa temom „Digitalne tehnologije u grafičkom oblikovanju objekta“.

Termin od 14:00 do 15:00 rezervisan je za firmu Grafik.Net.

Današnji prateći program završava od 15:00 do 16:00 h tradicionalnom svečanom dodelom priznanja učesnicima Grafime 2018. u sali za prezentacije hale 4.