Kompanija EPSON je ove godine po prvi put domaćin Međunarodnog sajma grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima. Čast da bude domaćin još je veća kad se ima u vidu da se radi o jubilarnom, 40. izdanju ove ugledne sajamske manifestacije.

EPSON se potrudio da ovom prilikom bude reprezentativan u više grafičkih oblasti.

Tako će upravo na 40. Grafimi, a na zadovoljstvo i posetilaca i poslovnih partnera, premijerno, prvi put u Evropi, biti predstavljena čak četiri nova uređaja iz T-serije štampača velikog formata. O njihovim mogućnostima i nesumnjivim komparativnim prednostima govoriće Dankan Ferguson, izvršni direktor za prodajna i poslovna odeljenja pri kompaniji Epson Europe u oblasti profesionalne štampe i robotike.

EPSON SureColor SC-T3100

Radi se o SureColor modelima SC-T3100 i SC-T5100, koji nude brzinu, preciznost i pouzdanost u ultraelegantnom, kompaktnom dizajnu, kao i o modelima SC-T5400 i SC-T3400, tehničkim štampačima profesionalnih performansi.

Osim što će prikazati nove uređaje T-serije, kao i širok spektar ostalih već postojećih rešenja za potrebe profesionalne štampe, Epson će na najbolji način pokazati i kako vizije, uz pomoć odgovarajuće tehnologije, zaista postaju realnost. U saradnji sa eminentnom vizuelnom umetnicom Jelenom Blečić, Epson je pripremio izložbu na kojoj posetioci na licu mesta mogu da vide raznovrsne komade nameštaja, garderobe, aksesoare i svakodnevne predmete koje je dizajnirala ova umetnica.

Posetioci će ove godine imati priliku da uživaju i u finalu regionalnog takmičenja u oblepljivanju vozila pod nazivom „Adria/Balkan Wrap Star“, tokom kojeg će se sva rešenja za samolepljive folije štampati upravo na Epsonovim štampačima. Oblepljivanje vozila je, inače, u svetu veoma popularan način da automobil u vrlo kratkom roku dobije potpuno novi izgled i šarm, a za Epson prilika da i u ovom segmentu pokaže neke od svojih neslućenih mogućnosti.