U sklopu ovogodišnje Grafime, Međunarodnog sajma grafičke, papirne i kreativne industrije, koji se od 26. do 29. septembra 2018. održava u hali 4 Beogradskog sajma, Print Magazin, zajedno sa drugim kompanijama iz ovih oblasti, organizuje takmičenje Adria/Balkan Wrap Star, na kojem će se predstaviti najbolji wrap profesionalci iz cele regije.

Car wrapping – oblepljivanje vozila – inače je automobilsko-dizajnerski trend o kojem se poslednjih godina mnogo govori i stekao je popularnost širom sveta. Pravi majstor wrappinga u stanju je da začas automobilu da potpuno novi izgled i šarm.

Adria/Balkan Wrap Star će okupiti osam najboljih takmičara sa takmičenja koja su tokom ove godine održana u regiji – u Vrdniku, Sarajevu i Zagrebu. Nastupiće pobednici iz ovih gradova, a njima će se pridružiti i drugoplasirani i trećeplasirani takmičari sa regionalnih takmičenja.

Ovo takmičenje će biti odlična prilika za najbolje u ovoj oblasti da odmere svoje veštine pred evropski wrap hepening koji će se u januaru 2019. održati u Diseldorfu, u sklopu sajma Viscom.

Uz takmičenje u oblepljivanju vozila, posetioce očekuju i prezentacije i izložbeni prostori kompanija Car Foil Shop, LLumar Srbija, Oracal Polikarbonati i Sitotehnika, koje će predstaviti najzastupljenije brendove folija na regionalnom tržištu.

Sponzor Orafol folije, koja će biti medij za štampu i laminaciju, biće kompanija Oracal Polikarbonati, a sponzor štampe folija kojima će se vozilo oblepljivati – kompanija Epson.